Om oss

Efter 25 år som förskollärare fick jag äntligen möjligheten att göra mitt stora fritidsintresse till mitt yrke.
Att jobba med hundar och utbilda hundägare. Ett fantastiskt intressant och mycket stimulerande jobb fast nu med djur. Pedagogiken skiljer sig något inte från mitt lärarjobb. Det enda är att mina elever numera är både två och fyrbenta.

Mitt tänk som lärare, pedagog och hundinstruktör är att ”Gör mer av det du är bra på så blir det svåra mycket lättare”.

Jag utbildar hundägare i valp-vardagslydnad, viltspår samt apportering. Huvuddelen av mitt jobb består numera av enskilda träningar men även kvällskurser. Under åren har jag även haft flera uppdrag som instruktör runt om i landet.

Tillsammans med min man driver jag även Revatorpets butik. Här finns allt du behöver för din hund och din träning. Allt från kvalitets foder, godis ,koppel och númera även konfektion till hundföraren från bla Deerhunter och Pinewood.
Vi åker även runt med butiken till utsällningar , jaktprov och hundklubbar runt om i landet. Inom kort kommer vi även starta upp en webbutik.

Just nu har vi en Curly coated retriever hane på åtta år samt en Flat coated retrieverhane på snart 2 år som jag aktivt tränar i apportering. Den ena av mina curly startades ett flertal gånger på WT samt deltog i praktisk andjakt. En curly utöver det vanliga !
Totalt har jag haft fyra Curly s under 20 år. Jag älskar rasen men den lockiga pälsen men den ses sällan på jaktprov. Den är mer självständig än de övriga retriever raserna vilket gör att den inte alltid är lika “lätt” och den behöver mer tid att mogna som individ.
Nu ska det bli spännade att lära känna min nya ras Flat coated retreiver. Bottas är en underbar mjuk och go kille som jag kommer låta mogna långsamt.

Mitt mål är att starta på WT samt B-prov med vår nya flatt.
Min Othello SVCH tävlade jag mycket i viltspår och han var en otroligt duktig spårhund som också vann mycket.

Jag har i hela mitt liv haft ett mycket stort djurintresse , uppvuxen med tax och ridit i många år!